Τα κεφτεδάκια είναι ένα φανταστικό finger food για μωρά, νήπια και αλλά και πιο μεγάλα παιδιά. Το υπέροχο με τα κεφτεδάκια είναι ότι μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε τις γεύσεις, τα είδη κρέατος και τις επιλογές σερβιρίσματος.

Λόγοι που θα λατρέψετε αυτή την συνταγή.

Θρεπτική αξία: Αυτά τα κεφτεδάκια κοτόπουλου για μωρά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Είναι επίσης γεμάτα με θρεπτικά λαχανικά και φρούτα, παρέχοντας μια σειρά από απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Εύκολη προετοιμασία: Εύκολο στην προετοιμασία και μπορεί να γίνει εκ των προτέρων, καθιστώντας αυτά τα κεφτεδάκια μια βολική επιλογή γεύματος..

Έκθεση σε υφή και γεύσεις: Η απαλή αλλά ιδιαίτερη υφή τους είναι ιδανική για να μυήσει τα μωρά σε νέες υφές και να τα ενθαρρύνει να εξερευνήσουν διαφορετικά τρόφιμα.

Ευέλικτο: Σερβίρετε αυτά τα κεφτεδάκια με ντιπ καπνιστής πάπρικας ως νόστιμο σνακ ή συνδυάζοντάς τα με συνοδευτικά όπως ζυμαρικά, ρύζι και λαχανικά για ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 40 g (¾ φλιτζάνι) τριμμένη φρυγανιά (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα (προαιρετικά δείτε τις σημειώσεις)
  • 1 μικρό αχλάδι, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 1 μικρό μήλο, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 500g κιμάς κοτόπουλου 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. (Για περίπου 5 λεπτά)
  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε το γάλα πάνω από την τριμμένη φρυγανιά και αφήστε το να κάτσει για 5 λεπτά.
  • Τοποθετήστε το μήλο και το αχλάδι σε ένα καθαρό πανί και πιέστε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε από αυτά. (φυλάξτε τον χυμό για smoothies κλπ)
  • Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κιμά κοτόπουλου και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Προσθέστε τον κιμά κοτόπουλου και στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά, με τα χέρια σας, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Πλάθουμε κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε μπαλάκια και τις βάζουμε στο στρωμένο ταψί. (περίπου 28 μπαλάκια.)
  • Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Πηγή συνταγής