Μπακιρτζή Α. Αρχοντούλα

Αθλητική Διατροφή

Η απόδοση ενός αθλητή και το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει σίγουρα επηρεάζεται πρώτα από τα γονίδια και μετά από την προπόνηση που κάνει καθημερινώς. Εν τούτοις, μια σωστή διατροφή με ορθές διατροφικές επιλογές μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση του τόσο όσο στην προπόνηση όσο και τον αγώνα. Ένας αθλητής χρειάζεται ένα σχέδιο καυσίμων που να συμπεριλαμβάνει ένα σωστό ισοζύγιο από υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, λίπος, αρκετές βιταμίνες και μέταλλα και το σωστό ποσό υγρών.

Οι υδατάνθρακες είναι το καλύτερο καύσιμο για τους μυς και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε κάθε γεύμα, η πρωτεΐνη χρειάζεται για μυική αύξηση και διόρθωση μυών μετά από προπόνηση, το λίπος είναι μια πολύ καλή πηγή ενέργειας και μεταφέρει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα βοηθούν στην καλή λειτουργία του οργανισμού εξού και στην καλύτερη απόδοση, και η σωστή ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα στο κάθε αθλητή για αποφυγή πρόωρης κόπωσης. Πως μπορεί όμως, ένας αθλητής να τα συμπεριλάβει όλα αυτά μέσα στην καθημερινή διατροφή του;

Στο σημείο αυτό πολύτιμος βοηθός μου είναι η σωματοανάλυση που γίνεται με τον αναλυτή σώματος tanitamc 780 ο οποίος μπορεί διαγνώσει την ισορροπία των μυών του, αλλά και την κατανομή μυών στα κάτω και άνω άκρα. Βλέποντας αυτές τις λεπτομέρειες μπορεί να κρίνει και να προσαρμόσει το πρόγραμμα εκγύμνασής του στα σημεία εκείνα που χρειάζεται!

Υπολογισμός Δείκτη Μάζας Σώματος

Υπολογίστε τον Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) πατώντας εδώ