Έχει φτάσει η στιγμή να γίνει εισαγωγή του μωρού σας στις στερεές τροφές και επιλέξατε να ακολουθήσετε την μέθοδο baby-led weaning. δεν ξέρετε πως να ξεκινήσετε και σας φαίνεται βουνό. Τα πράγματα είναι όμως απλά. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Την προετοιμασία.

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος “εξοπλισμός”. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που αν δεν τα έχετε ήδη καλό είναι να προμηθευτείτε για να κάνετε την διαδικασία πιο εύκολη.

Καρεκλάκι φαγητού

Αναζητήστε ένα πλήρως όρθιο καρεκλάκι μωρού με υποπόδιο. Ένας αποσπώμενος δίσκος είναι υπέροχος ώστε το μωρό σας να μπορεί να τρώει στο τραπέζι μαζί σας.

Μεγάλες σαλιάρες (ή αλλιώς bibs).

Η διαδικασία της αυτοσίτισης κακά τα ψέματα είναι ακατάστατη. Επενδύστε σε μια μεγάλη σαλιάρα, κατά προτίμηση από από σιλικόνη ασφαλή για τρόφιμα. Καλό είναι να έχει και “θήκη” στο κάτω μέρος. Με αυτό τον τρόπο όσο και να λερωθεί θα πλυθεί εύκολα χωρίς να μείνουν λεκέδες. Ανάλογα με το είδος του πατώματος, το αν έχετε χαλί ή όχι ίσως θέλετε να βάλετε και ένα ύφασμα κάτω από το καρεκλάκι.

Κουτάλια κατάλληλα για αυτοσίτιση.

Επειδή το μωράκι σας θα χειρίζεται μόνο του το κουταλάκι του προτιμήστε να είναι από μαλακό υλικό, εύκαμπτα για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό. Ένα έξυπνο tip είναι το εξής: Γεμίστε το πρώτο κουταλάκι. Δώστε το στο μωράκι σας. Όσο εκείνο επεξεργάζεται και τρώει την κουταλιά του έχετε έτοιμο ένα δεύτερο κουτάλι. Έτσι θα υπάρχει μια συνεχή ροή και συνεχή τροφοδοσία. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η απογοήτευση του μωρού που μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση.

Μπολ/πιάτα.

Μην ανησυχείτε για τα μπολ ή τα πιάτα στην αρχή, πιθανότατα θα καταλήξουν στο πάτωμα, Αντ ‘αυτού απλώς βάλτε το φαγητό κατευθείαν στο δίσκο / τραπέζι και αφήστε το μωράκι σας να έρθει σε επαφή με τις υφές. Όταν μεγαλώσει λίγο και εξοικειωθεί επιλέξτε πιάτα ή δίσκους που βεντουζάρουν.

Ατμομάγειρας.

Αν δεν έχετε ήδη είναι καλό να προμηθευτείτε. Είναι ιδανικός για την προετοιμασία των γευμάτων και θα εξοικονομήσει σε εσάς πολύ χρόνο από την προετοιμασία των γευμάτων.