Το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά και η ζέστη ήρθε για να μείνει. Τι πιο γευστικό και δροσιστικό από ένα παγωτό; Αλλά οι θερμίδες είναι κάτι που μας απασχολούν και με ρωτάτε πως μπορείτε να τις αποφύγετε. Ακολουθούν λοιπόν 3 πεντανόστιμες συνταγές, για παγωτό με λίγες θερμίδες.

Μάνγκο σορμπέ 2 συστατικών

Είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολο μπορεί να είναι ένα σπιτικό σορμπέ! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι vegan και δεν φαντάζεστε πόση νοστιμιά κρύβει αυτό το απόλυτα υγιεινό (και με ελάχιστες θερμίδες) σορμπέ παγωτό.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κατεψυγμένο μάνγκο (ώριμο και κομμένο σε μικρούς κύβους)
  • 1 κουτί (μπουκάλι) γάλα καρύδας

Εκτέλεση

  • Απλώς ανακατέψτε το κατεψυγμένο μάνγκο με το γάλα καρύδας σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, έως ότου γίνει λείο.
  • Στη συνέχεια το τοποθετείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο, το απλώνετε ομοιόμορφα και το βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Θα το σερβίρετε σε scoops (κουταλιές), κανονικά όπως το παγωτό!

Vegan παγωτό κακάο με φυστικοβούτυρο

Πόσο εύκολη, υγιεινή και νόστιμη είναι αυτή η επίσης vegan συνταγή για παγωτό με λίγες θερμίδες, θα το διαπιστώσετε μόλις δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 4 παγωμένες μπανάνες
  • 3 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη κακάο
  • 1/4 φλιτζάνι  γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Αφήστε όλη νύχτα τις μπανάνες στον καταψύκτη, αφού τις κόψετε σε ροδέλες και τις τοποθετήσετε μέσα σε μια σφραγισμένη σακούλα.
  • Στη συνέχεια τοποθετήστε το φυστικοβούτυρο, καθώς και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μίξερ ή μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
  • Ρίχνετε το περιεχόμενο σε ένα μικρό ταψί ή μπολ και καταψύχετε για μία ώρα περίπου (να γίνει στέρεο).

Παγωτό γιαούρτι με μύρτιλλα

Όλοι όσοι αγαπούν το παγωτό με γιαούρτι, θα λατρέψουν αυτή τη νόστιμη συνταγή με λίγες θερμίδες και υφή παγωτού!

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα (ή φράουλες)
  • 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε, έως ότου γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες.
  • Για να αποκτήσει το μείγμα σας την αγαπημένη υφή παγωτού, μπορείτε να το χτυπήσετε στο μπλέντερ, ενδιάμεσα, μερικές ακόμη φορές.

Απολαύστε λοιπόν το αγαπημένο σας παγωτό με λίγες θερμίδες χωρίς τύψεις. Όπως πάντα περιμένω τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Ακολουθήστε μας και στο instagram.

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.