Η δίαιτα ή η καθημερινή διατροφή απασχολεί όλους εσάς με τους οποίους μιλάω καθημερινά στο γραφείο.

Μοιράζεστε μαζί μου τις ανησυχίες τους στόχους και τις απορίες σας. Αποφάσισα λοιπόν να συγκεντρώσω τις πιο συχνές απορίες – διατυπώσεις που πιστεύω πως θα βοηθήσουν πολλούς από εσάς και θα σας δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα που ενδεχομένως να έχετε και εσείς στο μυαλό σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

  1. Πόσο χρόνο θα μου πάρει να φτάσω στο στόχο μου?

Ο χρόνος είναι κάτι σχετικό και έχει να κάνει με τον εκάστοτε οργανισμό. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς σε πόσο χρόνο θα χαθούν αυτά τα κιλά που επιθυμούμε καθώς κάποιος οργανισμός χάνει πιο γρήγορα κάποιος πιο αργά. Το σημαντικό είναι να μην χάνουμε το θάρρος και να επιμένουμε. Το τελικό αποτέλεσμα θα έρθει.

  1. Γράψτε μου μια “δυνατή ” δίαιτα…

Δεν υπάρχουν δυνατές και αδύναμες δίαιτες. Σκοπός μας είναι να μάθουμε να τρώμε σωστά και να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να ενεργοποιηθεί και να λειτουργήσει σωστά.

  1. Τι μπορώ να κόψω ώστε να πιώ λίγο παραπάνω.. κυρίως τώρα το καλοκαίρι…

Όλα θέλουν μέτρο κάθε εποχή του χρόνου. Εξετάζοντας την εκάστοτε ανάγκη μας μπορούμε να δούμε μαζί προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να μην φύγετε εκτός του προγράμματός σας αλλά και να μην αισθανθείτε ότι στερείστε.

  1. Υπάρχουν γλυκά που δεν παχαίνουν;

Τα γλυκά είναι μια επιλογή που πρέπει να υπάρχει με μέτρο στην διατροφή μας. Η υπερβολική τους κατανάλωση δεν κάνει καλό στον οργανισμό μας γιατί ας μην ξεχνάμε πως πέρα από την ζάχαρη υπάρχουν τα λιπαρά και πολλά άλλα. Μπορείτε να δείτε εναλλακτικές προτάσεις με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη που θα σας «γλυκάνουν» με ασφάλεια.

  1. Τι να επιλέξω σε μια μεσημεριανή ή βραδινή μου έξοδο;

Αν η έξοδος είναι προγραμματισμένη πχ το βράδυ φροντίζουμε να κάνουμε ένα πιο ελαφρύ γεύμα όπως μια σαλάτα. Αν πάλι είναι έκτακτη φροντίζουμε να αποφύγουμε τα πολλά λιπαρά επιλέγουμε ψητό κρέας και φυσικά συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής. Μια πολύ καλή πρόταση για το καλοκαίρι και όχι μόνο είναι ψητό κρέας ή ψάρι ή θαλασσινά στη σχάρα…με σαλάτα ή ψητά λαχανικά

  1. Πως φεύγει η κυτταρίτιδα. Τι κρέμα να χρησιμοποιήσω;

Η κυτταρίτιδα είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες. Δυστυχώς μία κρέμα από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Θέλει τοπική αιμάτωση κυρίως με μασάζ πολλές φυτικές ίνες, σωστή ενυδάτωση, γυμναστική και μαζί με όλα αυτά η κρέμα.

  1. Θέλω να χάσω χωρίς να πεινάω

Σκοπός μιας σωστής διατροφής δεν είναι να πεινάμε αλλά να τροφοδοτούμε με συχνά γεύματα τον οργανισμό μας ώστε να κάνει τις απαραίτητες καύσεις και να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας. Εάν ένα πρόγραμμα διατροφής είναι στερητικό τότε θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Είναι φυσικό στο ξεκίνημα ενός προγράμματος λόγω της αλλαγής που καλούμαστε να κάνουμε στις συνήθειες μας να αισθανόμαστε πείνα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως πεινάμε πραγματικά. Επίσης είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι μειώνουμε και τον όγκο του στομάχου οπότε είναι λογικό να ζητάει περισσότερη τροφή.

  1. Έχω πάει σε πολλούς διαιτολόγους. Ξέρω τι πρέπει να τρώω.

Αυτό δεν ακούγεται πολύ ωραίο. Σίγουρα για κάποιον που προσπαθεί χρόνια να ρυθμίσει το βάρος του κάποια πράγματα είναι γνωστά. Όμως κάθε προσπάθεια είναι εξατομικευμένη και κάθε ειδικός έχει τον τρόπο του να σας βοηθήσει.

  1. Να ξεκινήσω γυμναστήριο παράλληλα με τη διατροφή ή θα κολλήσω;

Προσοχή!!! Το 70% είναι η διατροφή και το 30% η γυμναστική στο τελικό αποτέλεσμα. Η γυμναστική είναι κομμάτι των γυμναστών και η διατροφή των διαιτολόγων. Δεν παίρνουμε διατροφή ποτέ από γυμναστήριο (όσο δελεαστικό κι αν είναι το πακέτο) ειδικά αν δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος διαιτολόγος ο οποίος θα μας αναλάβει προσωπικά. Είναι επικίνδυνο και ανεύθυνο.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Ακολουθήστε μας και στο instagram.

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.

δίαιτα