Αυτή η υπέροχη συνταγή για σάλτσα ζυμαρικών είναι γεμάτη γεύση και εισάγει τόσα πολλά νέα νόστιμα υγιεινά λαχανικά, οπότε γνωρίζουμε ότι θα είναι τέλεια ως η πρώτη σάλτσα ζυμαρικών του μωρού σας. Και είναι τόσο εύκολη!
Θα χρειαστείτε μόνο έναν δίσκο με ψητά λαχανικά. Μελιτζάνες και κολοκυθάκια και άλλα. Είναι ο τέλειος τρόπος, για να εισάγετε νέες γεύσεις που το μωρό σας μπορεί να μην έχει γνωρίσει ακόμα.
Επιπλέον, κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη να μαγειρεύουμε ένα φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μελιτζάνα
- 1 κρεμμύδι
- 5 σκελίδες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 400 γρ φασόλια από κονσέρβα
- 400 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες + 1/2 κούπα νερό
- 1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- Μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Μαγειρεμένα ζυμαρικά
- Τριμμένο κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C
- Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε ταψί. Αφαιρέστε την εξωτερική φλούδα του βολβού του σκόρδου, κόψτε το πάνω μέρος και τοποθετήστε το στο ταψί. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε τα λαχανικά για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσει η μελιτζάνα.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι πιέστε τον βολβό του σκόρδου για να αφαιρέσετε τη μαλακή σάρκα και, στη συνέχεια, πετάξτε τις φλούδες. Προσθέστε όλα τα λαχανικά και το σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και μεταξένιο
Αποθηκεύστε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.
Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά με τριμμένο κατσικίσιο τυρί και φρέσκο βασιλικό.