Μια ιδιαίτερη συνταγή για κριτσίνια χαρουπάλευρου. Τα καθημερινά και αγαπημένα σε όλους κριτσίνια σε μία διαφορετική εκδοχή που σίγουρα θα αγαπήσετε.
Υλικά
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο ή μισό μισό ελαιόλαδο-σουσαμέλαιο
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1φλ. χαρουπάλευρο
- 2 φλ. αλεύρι βρώμης ή κριθάρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- σουσάμι αναποφλοίωτο
Εκτέλεση
- βάζουμε σε μπολ το λάδι, το κρασί και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και το προσθέτουμε στο λάδι. Ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε το χαρουπάλευρο με το μπέικινκ και το προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά, μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη για τα κριτσίνια χαρουπάλευρου. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15′.
- Πλάθουμε λεπτά μακρόστενα κριτσίνια και τα κυλάμε σε σουσάμι. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στους 160ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25′ να γίνουν τραγανά. Αφού κρυώσουν, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Ακολουθήστε μας και στο instagram.
Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.
Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/kritsinia-xaroupalevrou-polu-ugieina/