Πολύχρωμη σαλάτα με φουντούκι
Οι σαλάτες είναι πάντα μια καλή επιλογή. Είναι φρέσκιες, έχουν λίγες θερμίδες, και υπάρχουν άπειρες παραλλαγές. Η πολύχρωμη, τραγανή επιλογή που σας προτείνω σήμερα έχει σαν έξτρα και πολύ νόστιμα φουντούκια. Εκτός αυτού περιέχει μανιτάρια τα οποία όχι μόνο βοηθάνε στην μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά δίνουν στην πολύχρωμη σαλάτα μια πολύ ξεχωριστή γεύση.
Υλικά (για 2 μερίδες)
- Φουντούκια (15γρ)
- Μανιτάρια (250 γρ)
- Κραμβέλαιο (1 κ.σ. – 14 ml)
- 1 σκελίδα σκόρδο (3 γρ)
- Αλάτι και πιπέρι
- Γαλλική σαλάτα (200 γρ)
- Ρόκα (75 γρ)
- 1,5 κόκκινη πιπεριά (225 γρ)
- Ξύδι βαλσάμικο (1,5 κ.σ. – 12 ml)
Εκτέλεση:
- Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα καβουρδίζουμε λίγο σε ένα τηγάνι. Τα κρατάμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μισό κραμβέλαιο.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο, το λιώνουμε και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 5 λεπτά το περιεχόμενο και αλατοπιπερώνουμε.
- Κόβουμε με το χέρι την σαλάτα σε μικρά κομμάτια, την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και την πλένουμε.
- Πλένουμε την ρόκα και την στεγνώνουμε απαλά.
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με τα φουντούκια.
Όπως πάντα θα χαρώ να ακούσω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας όταν δοκιμάσετε την συγκεκριμένη πολύχρωμη σαλάτα.
Καλή όρεξη!
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Ακολουθήστε μας και στο instagram.
Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.