Κουραμπιέδες. Μαζί με τα μελομακάρονα αποτελούν το σήματα κατατεθέν των Χριστουγέννων.
Ένας κουραμπιές για το καλό… κι άλλος ένας γιατί σου άρεσε η αφράτη και ελαφριά γεύση του! Και με τη δίαιτα τι γίνεται; Μην ανησυχείς! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με μειωμένες θερμίδες για να προσέξεις την γραμμή σου.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
- 2 κρόκους αυγών
- 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
- 2 βανίλιες
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
- 1 φλιτζάνι ροδόνερο
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
- Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC
- Αφού ψηθούν τους απλώνουμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζουμε ζεστούς με ροδόνερο
- Αφού τραβήξουν λίγο, πασπαλίζουμε με την άχνη
Καλή επιτυχία και φυσικά περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφίες από τις δικές σας δημιουργίες.
Θερμίδες 90/τεμάχιο
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Ακολουθήστε μας και στο instagram.
Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.
Πηγη : sintagoulis.gr