Το πρωινό όπως ξέρουμε είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας γι αυτό πρέπει να του δίνουμε την δέουσα σημασία. Ειδικά τώρα που περνάμε την ημέρα μας στο σπίτι έχουμε χρόνο για κάτι το διαφορετικό το οποίο όμως δεν θα μας φορτώσει με παραπάνω θερμίδες. Μιλάμε φυσικά για τα γνωστά και αγαπημένα pancakes αλλά λίγο διαφορετικά. Το αλεύρι έχει αντικατασταθεί από βρώμη έτσι είναι πιο θρεπτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες.

Ας ξεκινήσουμε!

Pancakes με μέλι και μπανάνα

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ¼ της κουταλιάς του γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 1 μπανάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Βάζετε τη βρώμη, την κανέλα και το αλάτι στο multi και τα χτυπάτε για να γίνουν σχεδόν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα τα ασπράδια, το baking powder και το γάλα. Μετά προσθέτετε την αλεσμένη βρώμη στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύετε. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, προσθέτετε λίγο επιπλέον γάλα.

Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Όταν κάψει πολύ καλά, ρίχνετε το μείγμα και φτιάχνετε μικρά pancakes. Τα γυρίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρετε με λίγο μέλι και φέτες μπανάνας.

Pancakes με μπανάνα

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • μισή κούπα λιωμένη μπανάνα

Tip: Στο μείγμα μπορείτε να προσθέσετε κανέλα, βανίλια, τζίντζερ ή οποιοδήποτε μυρωδικό σας αρέσει!

Εκτέλεση: 

Ανακατεύετε όλα  τα υλικά μαζί. Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε είτε με φρούτα και κανέλα ή με ταχίνι ή με γιαούρτι.

Pancakes με βρώμη

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε με γιαούρτι  μέλι, φρούτα και κανέλα ή ταχίνι.

Και για όσους θέλετε σοκολατένια pancakes; Υπάρχει λύση!

Pancakes με κακάο

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι βρώμη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλιτζάνι γάλα με 1,5% λιπαρά

Εκτέλεση: 

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Τα ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε με ταχίνι ή φρούτα.

Τip: Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κάθε φορά το τηγάνι μας για να μην μας καεί η επόμενη δόση!!!

Και μην ξεχνάτε:

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.