Παγωτό! Το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Με την κρεμώδη δροσιστική υφή που μας ξεμυαλίζει. Συνδεδεμένο πάντα με χαρούμενες, ξέγνοιαστες στιγμές.

Σήμερα σας έχω ένα γευστικότατο παγωτάκι, με λίγες θερμίδες και πολύ υγιεινό. Χωρίς ζάχαρη, με μέλι. Για να μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς τις ενοχές των περιττών θερμίδων.

Το παγωτό, είναι μία από τις πρώτες επιλογές που σκεφτόμαστε, όταν έχουμε ανάγκη από κάτι γλυκό ειδικά το καλοκαίρι. Πόσο μάλλον όταν είναι σπιτικό και γνωρίζουμε τα συστατικά. Αρκεί φυσικά να αρκεστούμε στη μερίδα μας και να μην το παρακάνουμε.

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει μόνο 100 θερμίδες ανά μερίδα. Δείτε λοιπόν τα υλικά, προσθέστε τα στη λίστα με τα ψώνια σας και ετοιμάστε το δροσιστικό αυτό επιδόρπιο με τα χεράκια σας. Δεν είναι δύσκολο. Και η προετοιμασία του, μέχρι δηλαδή να το βάλετε στην κατάψυξη για να παγώσει, θα σας πάρει μόνο 5 λεπτάκια!

Υλικά:

-1 κουτί γάλα καρύδας πλήρες
-1/4 φλ. και 2 κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
-1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1/4 φλ. μέλι
-1 πρέζα αλάτι

*Θα χρειαστεί επίσης ένα μεταλλικό δοχείο διαστάσεων 22x12x7 cm παγωμένο

Εκτέλεση:

-Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της συνταγής και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.

-Δοκιμάστε την κρέμα για να δειτε αν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο μέλι ή βανίλια.

-Ρίξτε το μείγμα στο παγωμένο μεταλλικό σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τέσσερις με έξι ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί.

-Αν το παγωτό σας γίνει πολύ σκληρό για να το επεξεργαστείτε, άφησέ το να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου 20 με 25 λεπτά.

Όπως πάντα περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας από το αποτέλεσμα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.