Καρπούζι, είναι το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού.

Το τέλειο χρώμα, το άρωμα και η δροσιά του το καθιστούν τέλεια επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας. Την ίδια στιγμή, περιέχει εξαιρετικά λίγες θερμίδες, πάρα πολύ νερό (90%!) και το κατακόκκινο χρώμα του οφείλεται στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Για αυτό λοιπόν σας προτείνω παρακάτω μερικές ιδιαίτερες συνταγές και τρόπους να απολαύσετε το υπέροχο αυτό.

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Ναι, αυτός ο κλασικός συνδυασμός μπορεί να φτιάξει την πιο καλοκαιρινή και ιδιαίτερη σαλάτα—με λίγα έξτρα συστατικά.

Θα χρειαστούμε:
Τρεις ροδέλες καρπούζι, όχι πολύ λεπτές
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Ξύδι βαλσάμικο
50 γραμμάρια τυρί φέτα
½ της κούπας φύλλα δυόσμου, κομμένα

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις ροδέλες στο γκριλ και ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Έπειτα, μεταφέρουμε το καρπούζι σε ένα πιάτο, αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τη φλούδα και το κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι, λίγο αλάτι, θρυμματίζουμε την φέτα, και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Αν θέλετε να προσθέσετε και λίγη καλή, άλιπη πρωτεΐνη στη σαλάτα σας, μερικές βραστές γαρίδες είναι ακριβώς αυτό που ψάχνατε! Ο συνδυασμός μπορεί να ακούγεται παράξενος, αλλά είναι μαγευτικός!

Slushie από καρπούζι

Σερβίρει τέσσερα άτομα, με 126 θερμίδες.

Θα χρειαστούμε:
8 κούπες καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κυβάκια
3 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 πιπεριά jalapeno, κομμένη στη μέση, χωρίς κουκούτσια
1 κούπα τεκίλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός από την τεκίλα, στο μπλέντερ. Έπειτα, αν θέλουμε να κάνουμε το slushie μας πιο… ενήλικο, προσθέτουμε και ένα σφηνάκι τεκίλα, γαρνίρουμε με μια φετούλα καρπούζι και απολαμβάνουμε.

Χυμός καρπούζι με άρωμα βασιλικού

Μόλις 46 θερμίδες ανά ποτήρι, και μας δροσίζει όσο τίποτα άλλο!

Θα χρειαστούμε:
4 κούπες κυβάκια από καρπούζι
6-8 μεγάλα φύλλα βασιλικού
Λιγάκι θαλασσινό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
4 κούπες παγωμένο νερό
Βάλτε το καρπούζι και τον βασιλικό σε ένα μεγάλο μπολ, και με ένα κουτάλι πιέστε τα για να βγάλουν όσο περισσότερο χυμό γίνεται. Προσθέστε πολύ λίγο θαλασσινό αλάτι και μια σταγόνα λευκό ξύδι, και βάλτε τον χυμό σε ένα ποτήρι, περνώντας τον από πολύ λεπτό σουρωτήρι. Έπειτα, προσθέστε το παγωμένο νερό, και ξεδιψάστε.

Τέλεια salsa για κοτόπουλο

Salsa για να σερβίρουμε μαζί με κοτόπουλο, που έχει ως βάση το καρπούζι; Ναι, και είναι τέλεια!

Θα χρειαστούμε:
2 κούπες κυβάκια καρπουζιού
¼ της κούπας κυβάκια κίτρινης πιπεριάς
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο ginger
2 κουταλιές του γλυκού κρασί από ρύζι (ή λευκό γλυκό κρασί)
1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ
1 πιπεριά jalapeno, πολύ ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε καλά τα υλικά μεταξύ τους, καλύψτε τα και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Ταιριάζει απίστευτα με κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

Πηγή:www.iatronet.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.