Στις μέρες μας η καθιστική ζωή επικρατεί στους ενήλικους. Δυστυχώς και τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο τους συνήθως βλέπουν τηλεόραση ή παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το να δώσουμε προτεραιότητα στην άσκηση είναι μια πρόκληση για τον καθένα. Για τους γονείς είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρουν χρόνο να γυμναστούν λόγω του πιεσμένου προγράμματος τους. Όμως το να βρούμε χρόνο για άσκηση είναι τόσο σημαντικό που θα έπρεπε να αποτελεί στόχο για τον καθένα. Ανεξάρτητα από το ποια ηλικία είναι τα παιδιά υπάρχει πάντα τρόπος για προπόνηση με τους γονείς.

Ένας γονιός θα πρέπει να γυμνάζεται, όχι μόνο για την δικιά του υγεία, αλλά για  το καλό των παιδιών του. Είναι σημαντικό για το κάθε γονιό να αποτελεί σωστό πρότυπο για τα παιδιά του. Είναι σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν τους γονείς να προσπαθούν να μείνουν υγιείς, να είναι δυνατοί και να έχουν ενέργεια και αντοχή. Η γυμναστική των γονέων με τα παιδιά είναι μια λύση που με λίγο προγραμματισμό μπορεί να ενσωματωθεί στη καθημερινότητα όλων και να αποτελέσει δημιουργικό τρόπο απασχόλησής τους αλλά και καλής επικοινωνίας με τους γονείς τους.

Πολλές φορές οι ενήλικοι έχουν την εντύπωση ότι η άσκηση πραγματοποιείται μόνο για την καλλιέργεια ωραίου σώματος και της καλής υγείας και όχι για τη διασκέδαση. Τα παιδιά συνήθως δεν ανησυχούν για το βάρος τους, δεν ασκούνται για να μείνουν υγιή και δεν ανησυχούν για την ανάπτυξη των κινητικών ικανοτήτων τους. Προτιμούν να γυμναστούν για να διασκεδάσουν. Ο καλύτερος τρόπος άσκησης είναι αυτός που θα προσφέρει ευχαρίστηση στα παιδιά και τον οποίο θα ζητήσουν να επαναλάβουν. Η διασκέδαση μέσω της γυμναστικής θα αναπτύξει στα παιδιά θετική στάση προς την άσκηση και θα αυξήσει τις πιθανότητες να γυμνάζονται σε όλη τους τη ζωή. Αντίθετα αν η άσκηση γίνεται γιατί “πρέπει” να γίνει τότε είναι πολύ πιθανό να την εγκαταλείψουν.

Η γυμναστική με των γονέων με τα παιδιά προσφέρει δημιουργικό χρόνο και καλλιεργεί θετικά τη σχέση τους. Η συχνή άσκηση βοηθάει τους γονείς αλλά και τα παιδιά, να μειώσουν την πίεση και το άγχος που νοιώθουν. Επίσης τους βοηθάει να νοιώσουν καλύτερα για τον εαυτό τους, αλλά και να νοιώσουν καλύτερα για τον συνασκούμενο τους, το παιδί ή το γονιό τους αντίστοιχα. Επίσης η κοινή προσπάθεια για βελτίωση, αλλά και η επίτευξη των στόχων στην κάθε άσκηση που πραγματοποιείται, αναπτύσσει την αυτοπεποίθηση και των δύο πλευρών. Ο γονιός συγχρόνως νοιώθει ικανοποίηση από τον εαυτό του γιατί έχει ενεργό ρόλο στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Άλλα και το παιδί από την πλευρά του νοιώθει ασφάλεια και ικανοποίηση γιατί έχει δίπλα του τον γονιό του.

Πηγή: www.athlisis.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.