Αν θέλουμε να έχουμε έναν υγιή και δυνατό οργανισμό οφείλουμε να τον τροφοδοτούμε με σωστά θρεπτικά συστατικά καθημερινά. Αυτά τα βρίσκουμε πολύ πιο εύκολα απ’ ότι πιστεύουμε αρκεί να διαμορφώσουμε κατάλληλα τις διατροφικές μας συνήθειες. Έτσι θα χτίσουμε ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Παρακάτω σας προτείνουμε φυσικούς τρόπους για να πετύχετε την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας.

  • Οι τροφές που είναι γνωστό ότι βοηθούν και τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνουν αβοκάντο, καρότα, πιπεριές, ακτινίδια, ψάρια πλούσια σε λιπαρά, οστρακοειδή, γαρίδες, σπόρους κολοκύθας, μανιτάρια της ποικιλίας shiitake και maitake, σουσάμι, και καρύδια Βραζιλίας.
  • Αυξήστε την κατανάλωση σε φρέσκα φρούτα, σταυρανθή λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι, κίτρινα και βαθύ πορτοκαλί λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθες, φακές, φασόλια, σπόρους, καρύδια και ολικής αλέσεως σιτηρά, συμπεριλαμβανομένων μαύρου ρυζιού και κεχριού.
  • Καταναλώστε άφθονους φρέσκους χυμούς. ‘Πράσινα ποτά’ που φτιάχνονται από φυλλώδη χόρτα όπως λάχανο, σπανάκι, παντζάρια και καρότα, θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή βάση. Συνιστάται επίσης η προσθήκη σκόρδου και κρεμμυδιών.
  • Πίνετε αποσταγμένο νερό στον ατμό (όχι νερό της βρύσης), και πολλά ποτήρια υγρών ημερησίως-οκτώ ή και περισσότερα ποτήρια-για να καθαρίζονται οι τοξίνες από το σώμα. Όλα τα κύτταρα και ζωτικά συστήματα του οργανισμού έχουν ανάγκη από νερό. Πίνετε άφθονο νερό, ακόμη και αν δεν είστε διψασμένοι. Τα όργανα, και ειδικότερα ο εγκέφαλος, αφυδατώνονται πολύ πριν η δίψα αναπτυχθεί.
  • Τρώτε παπάγια (συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους σπόρους της), και φρέσκο ανανά. Οι τροφές αυτές είναι καλές πηγές πρωτεολυτικών ενζύμων, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ορθή πέψη των τροφίμων και την αφομοίωση ορισμένων θρεπτικών συστατικών.
  • Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας acidophilus. Το acidophilus βοηθά την ανασύσταση των φιλικών βακτηρίων που καταστρέφονται από τα αντιβιοτικά.
  • Συμπεριλάβετε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στη διατροφή σας (π.χ., πρωτεΐνες ορού γάλακτος, σόγιας και αυγών).
  • Αποφύγετε όλα τα τρόφιμα που φέρουν τον κίνδυνο να περιέχουν βακτήρια τροφικής δηλητηρίασης.
  • Αποφύγετε αλάτι, μπέικον, λουκάνικα, προϊόντα σε άλμη, πατάτες τηγανητές, αναψυκτικά, κρέατα και τυριά κολατσιού, αλκοόλ, καφεΐνη, και συμπυκνωμένες πηγές ζάχαρης-τα τρόφιμα αυτά μπορούν να μειώσουν τα φυσικά επίπεδα άμυνας.
  • Αποφύγετε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα και άλλα σπρέι.

Πηγή: https://www.iatronet.gr/

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.