Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι ένας αρκετά αγχωτικός χρόνος, με πολλές σκέψεις και απορίες να περνούν από το μυαλό σας.
Μία από αυτές είναι και για το ποια διατροφή είναι κατάλληλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Στην πραγματικότητα, η διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μοιάζει με την υγιεινή διατροφή που πρέπει να ακολουθεί μια γυναίκα ούτως ή άλλως, είτε είναι σε ενδιαφέρουσα είτε όχι.
Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης (American Pregnancy Association) λέει ότι η διατροφή σας πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες ποσότητες σημαντικών βιταμινών, ανόργανων και θρεπτικών συστατικών:
- Βιταμίνη Α & βήτα καροτένιο – 770 μικρογραμμάρια
- Βιταμίνη C – 80-85 χιλιογραμμάρια
- Βιταμίνη D – 5 μικρογραμμάρια
- Βιταμίνη Ε – 15 χιλιογραμμάρια
- Θειαμίνη / Β1 – 1,4 χιλιογραμμάρια
- Ριβοφλαβίνη / Β2 – 1,4 χιλιογραμμάρια
- Νιασίνη / Β3 – 18 χιλιογραμμάρια
- Βιταμίνη Β6 – 1,9 χιλιογραμμάρια
- Φυλλικό οξύ / φολικό οξύ – 600 μικρογραμμάρια
- Ασβέστιο – 1.000-1.300 χιλιογραμμάρια
- Σίδηρος – 27 χιλιογραμμάρια
- Πρωτεΐνη – 71 γραμμάρια
- Ψευδάργυρος – 11-12 χιλιογραμμάρια
Παρακάτω θα βρείτε μερικές τροφές που κάθε γυναίκα πρέπει να εντάξει στην διατροφή της κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης:
Μπανάνες: Οι μπανάνες κρύβουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών, 10,3 χιλιογραμμάρια βιταμίνης C και 0,4 χιλιογραμμάρια βιταμίνης B6. Πρόκειται για ένα φρούτο που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, με οφέλη τόσο για τη μητέρα όσο και το μωρό.
Φακές: Οι φακές, είναι απίστευτα θρεπτικές και μια εγκυμονούσα πρέπει να τις καταναλώνει σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές περιέχει 358 μικρογραμμάρια φολικού οξέος – περίπου το 60% των αναγκών μιας εγκύου γυναίκας.
Φασόλια: Όπως οι φακές, έτσι και τα φασόλια είναι μια σούπερ τροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα μαύρα φασόλια περιέχει περίπου 256 μικρογραμμάρια φολικού οξέος, το 38% των ημερήσιων αναγκών μαγγανίου και το 30% ημερήσιων αναγκών μαγνησίου.
Αβοκάντο: Τα αβοκάντο είναι γεμάτα από υγιή μονοακόρεστα λίπη. Ένα αβοκάντο περιέχει επίσης το 25% της βιταμίνης C που χρειάζεται μία εγκυμονούσα σε καθημερινή βάση, το 26% των αναγκών σε βιταμίνη Β6, το 27% των αναγκών σε φυλλικό οξύ και το 28% των αναγκών σε βιταμίνη Ε.
Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι!
Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.