Αυτές οι μπάλες πρωτεΐνης αποτελούν ιδανική επιλογή όταν βιάζεσαι και χρειάζεσαι ένα σνακ πριν ή μετά το γυμναστήριο για να σε γεμίσει ενέργεια.
Μπορείς να τις έχεις προετοιμάσει νωρίτερα και να τις φυλάς στο ψυγείο. Οι ακόλουθες συνταγές είναι αρκετά γλυκές ώστε να νιώθεις ότι προσφέρεις μία απόλαυση στον εαυτό σου αλλά και να σου προσφέρουν ένα μείγμα από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, για να γεμίσεις ενέργεια.
Συνταγή: Μπάλες πρωτεΐνης με αμύγδαλο, καρύδα και κεράσι
Υλικά
1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα
1 φλιτζάνι τυρί cottage
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή 1 κ.σ. μέλι)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
1/4 φλιτζανιού άγλυκη καρύδα
1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτύπησε τα ωμά αμύγδαλα, μέχρι να πάρουν τη μορφή χοντρής σκόνης. Πρόσθεσε το τυρί cottage, το σιρόπι σφενδάμου και την κανέλα και ανακάτεψε μέχρι να πάρει τη μορφή ζύμης.
2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε τις νιφάδες βρώμης με την καρύδα και τα κεράσια.
3. Πρόσθεσε τα υγρά συστατικά στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και ανακάτεψε καλά.
4. Φτιάξε 18 μπάλες και τοποθετήσέ τις σε μια ξύλινη σανίδα κοπής, στρωμένη με λαδόκολλα.
5. Βάλε τις στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
6. Άφησε να αποψυχθούν για 5 λεπτά προτού τις καταναλώσεις.
Χρόνος: 30 λεπτά
Θερμίδες ανά μερίδα: 78
πηγή : shape.gr