Μπάρες Ενέργειας για όλους
Διατροφική αξία:
Πλούσια σε φυτικές ίνες , Χορτοφαγική ,Πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
Τι χρειαζόμαστε:
-
- 500 γρ. βρώμη νιφάδες ( κουάκερ)
- 600 γρ. μέλι
- 1 φλ. τσαγιού ΚΑΥΤΟ νερό
- 2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα ωμά
- 2 φλ. τσαγιού σταφίδες
- 2 παστέλια φυστικιού ή αμυγδάλου
- 2 φλ. τσαγιού χυμό μήλο
- 2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
Πώς το κάνουμε:
1) Διαλύουμε το μέλι στο καυτό νερό.
2) Τρίβουμε τους ξηρούς καρπούς και τα παστέλια στο multi, όσο ψιλοκομμένα θέλουμε.
3) Βάζουμε σε ένα μπολ τις νιφάδες βρώμης ,τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς.
4) Επειτα ρίχνουμε τα υγρά, το αραιωμένο μέλι, το χυμό μήλο και το χυμό πορτοκάλι.
5) Προσθέτουμε και το αλάτι μαζί με την κανέλα και τη βανίλια.
6) Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά, να γίνει ένα πυχτός χυλός και αφήνουμε για 15′ της ώρας να ρουφήξει την υγρασία το κουάκερ.
7) Στρώνουμε σε ένα παραλ/μο ταψί λαδόκολα και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.
8) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40′ ανάλογα τον φούρνο μας. (Μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια).
9) Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε σε στενόμακρες μπάρες των 3 εκατοστών φάρδος.
10) Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμες προς κατανάλωση. (περίπου 20 κομμάτια)
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι κάτι μεταξύ μπάρας και πολύ σφικτού κέικ. Τους καλοκαιρινούς μήνες και όταν έχει ζέστη καλό είναι να τις φυλάμε στο ψυγείο. Επίσης μπορείτε να βάλετε μέσα και νιφάδες ή κομματάκια σοκολάτας.
πηγή :www.sintagespareas.gr