Αυτοί οι θεϊκοί και πανεύκολοι κεφτέδες κόκκινης φακής φούρνου είναι έτοιμοι σε ελάχιστα λεπτά και θέλουν και πολύ λίγη προετοιμασία.

Ξεχάστε τις κλασικές καφέ φακές που θέλουν μια ώρα να βράσουν. Οι κόκκινες φακές δεν θέλουν καν βράσιμο για τη συγκεκριμένη συνταγή παρά μόνο μούλιασμα. Αφήστε τις σκεπασμένες μέσα σε μπόλικο νερό για 2 ώρες και έπειτα είναι έτοιμες για χρήση. 

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τη συγκεκριμένη συνταγή είναι: 

  • κόκκινες φακές 
  • κρεμμύδι και σκόρδο 
  • μαϊντανό και ρίγανη 
  • ντοματοπελτέ 
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι 

Τα πιο απλά υλικά που θα σας χαρίσουν σε ελάχιστα λεπτά το απόλυτο σούπερ θρεπτικό φαγητό. 

κεφτεδες-κοκκινης-φακης

Πώς να φάτε τους κεφτέδες κόκκινης φακής

  • Μπορείτε να τους απολαύσετε με σαλάτα, με πατάτες, να τους βάλετε μέσα σε σάλτσα ντομάτας και να τους κάνετε κοκκινιστούς με ζυμαρικά της επιλογής σας. 
  • Επίσης μπορείτε να τους βάλετε μέσα σε σάντουιτς ή τορτίγιες ή να τους ψήσετε σαν μπιφτέκια και να τους απολαύσετε μέσα σε burger. 
  • Προσωπικά μου αρέσει πολύ να τους τρώω με σαλάτα και να τους συνοδεύω με μια σως ταχινιού (σας έχω την συνταγή παρακάτω). 

Για τη σως ταχινιού ανακατέψτε σε ένα μπολάκι 1/4 φλ. ταχίνι, 1 κ.γ. άνηθο ψιλοκομμένο, 1/2 κ.σ. λεμόνι, λίγο σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1/4 φλ. νερό (βάλτε το σιγά-σιγά για να αποκτήσετε την υφή που θέλετε).

Πώς διατηρούνται; 

Βάλτε τους μέσα σε τάπερ και φυλάξτε τους στο ψυγείο μέχρι και για  3 μέρες. Εναλλακτικά μπορείτε να φυλάξετε το μείγμα στο ψυγείο χωρίς να ψήσετε τους κεφτέδες μέχρι και και 5 μέρες. 

Φυσικά μπορείτε να το βάλετε και στην κατάψυξη. Βγάλτε από την κατάψυξη αποβραδίς πριν τη χρήση. 

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Ακολουθήστε μας και στο instagram.

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.

Πηγή https://mrssoupe.com/