Κουραμπιέδες. Μαζί με τα μελομακάρονα αποτελούν το σήματα κατατεθέν των Χριστουγέννων.

Ένας κουραμπιές για το καλό… κι άλλος ένας γιατί σου άρεσε η αφράτη και ελαφριά γεύση του! Και με τη δίαιτα τι γίνεται; Μην ανησυχείς! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με μειωμένες θερμίδες για να προσέξεις την γραμμή σου.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
  • 1 φλιτζάνι ροδόνερο
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
  • Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC
  • Αφού ψηθούν τους απλώνουμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζουμε ζεστούς με ροδόνερο
  • Αφού τραβήξουν λίγο, πασπαλίζουμε με την άχνη

Καλή επιτυχία και φυσικά περιμένω εντυπώσεις και φωτογραφίες από τις δικές σας δημιουργίες.

Θερμίδες 90/τεμάχιο

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook και μείνετε πάντα ενημερωμένοι. Ακολουθήστε μας και στο instagram.

Περισσότερα άρθρα αλλά και διατροφικές συμβουλές θα βρείτε εδώ.

Πηγη : sintagoulis.gr