Ένας κουραμπιές για το καλό… κι άλλος ένας γιατί σου άρεσε η αφράτη και ελαφριά γεύση του! Και με τη δίαιτα τι γίνεται; Μην ανησυχείς! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι με μειωμένες θερμίδες για να προσέξεις την γραμμή σου.

Συστατικά

    • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
    • 1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
    • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου ¼ του φλιτζανιού)
    • 2 κρόκους αυγών
    • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
    • 2 βανίλιες
    • 1 κιλό αλεύρι
    • 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
    • 1 φλιτζάνι ροδόνερο
    • 1 κ.γ μαγειρική σόδα

Τρόπος μαγειρέματος 

    • 1   Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι
    • 2   Χτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει
    • 3   Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στους 180oC
    • 4   Αφού ψηθούν τους απλώνουμε σε μια πιατέλα ή ταψάκι και τους ραντίζουμε ζεστούς με ροδόνερο
    • 5   Αφού τραβήξουν λίγο, πασπαλίζουμε με την άχνη

Θερμίδες 90/τεμάχιο

Πηγη : sintagoulis.gr